Valokuvaajan iPhone

Sain vihdoinkin iPhonen, jota olen odottanut saapuvaksi joulukuun puolivälistä saakka. Kaikkien viivästysten ja kommellusten jälkeen siinä se on. Minulla on toki kohta vuoden ollut aktiivikäytössä iPod Touch, joten mitään mullistavaa uutuutta puhelinominaisuuksien ja kameran lisäksi iPhone ei minulle tarjoa. Käyttöliittymä on enemmän kuin tuttu. Kamera onkin se mielenkiintoisin uusi ominaisuus iPhonessa. Puhelimen kamerasofta on simppeli käyttää ja tarkennuspisteen siirtäminen sormella on erittäin intuitiivinen ratkaisu. Megapikselimäärältään kamera on vaatimaton, mutta onneksi on olemassa Crowd Cafén 5.0 Megapixel camera. Softa joka käyttää kätevästi koko ruutua laukaisimena ja tuplaa pikselien määrän antaen täten mahdollisuuden käyttää kuvia muuallakin kuin verkkossa.

Toisin kuin Nokian puhelimissa iPhonessa ei ole salamaa. Se on kyllä merkittävä puute, mutta toisaalta muistan useasti laittaneeni N95 puhelimen kameraasetuksista salaman pois päältä ennen kuvaamista, joten ehkä se ei sittenkään ole tarpeellinen ominaisuus. iPhoneen on myös saatavilla hämärä/yökuvaamiseen tarkoitettuja kamerasoftia, jotka vakauttavat kuvanottamista.

Se mikä erottaa iPhonen Nokian kameralla varustetuista älypuhelimista on se, että kuvaamisen jälkeen iPhonessa voi käsitellä kuvat ennen verkkon lataamista. Adobe on julkaissut Photoshop.com Mobilen, jonka käyttö on erittäin helppoa. Sillä voi tehdä kuviin perussäädöt uskomattoman nopeasti. Laajemmat kuvanmuokkausmahdollisuudet tarjoaa PhotoForge, jossa on esim. clonestamp, kurvien säädöt, terävöityksen ja uskomattoman määrän muita työkaluja.

Pitänee tutustua myös johonkin tarjolla olevista panoraamakuvien koostosoftista, koska iPhonella kuvaaminen tuntuu hyvin helpolta ja panoraamojen kuvaaminen ja postaaminen reissunpäältä vaikuttaa erittäin houkuttelevalta ajatukselta.

PhotoForge

Photoshop Mobile

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *